2008/03/28

Mardrömspizzerian

En sann historia, om en hemsk händelse. I huvudrollen är en bekant till min far, vi kan kalla honom Roger.

Resan till Kreta - något att minnas för alltid.
Roger hade sett fram emot denna resa väldigt länge. Han skulle åka med sin fru, en två veckors lång charter till den gyllene ön Kreta. Solsken mötte dem på Kallax Flygplats då direktflyget till Hiraklion skulle ta dem mot sydligare breddgrader. Om de hade vetat vad som komma skulle hade de aldrig klivit på planet...

Efter en god natts sömn på hotellet, beläget i Rethymnon, gick Roger tillsammans med frugan ner till stranden. Där spenderade de hela dagen, ända tills kvällen började närma sig. Rogers mage hade nu skrikit efter näring i flera timmar, därav gick paret ut för att leta efter en restaurang.

Inte långt ifrån deras hotell, som låg mitt i centrala Rethymnon, hittade de vad som till synes var en mysig pizzeria. De erbjöd stenugnsbakade pizzor, vilka dessutom var relativt billiga.

Sedan vet man inte riktigt vad som hände. Det ska hursomhelst ha varit "En av de godaste pizzorna Roger ätit i hela hans liv", men det som hände under natten var inte lika trevligt.

Roger fick en fin mix av diarré och magsjuka. Detta slog ut hela hans kropp, och under de fem första dagarna av sin resa kunde han inte lämna hotellet. Den sjunde dagen, exakt en vecka efter restaurangbesöket var han återigen frisk. Eftersom att han är en man som står upp för sina åsikter, gick han tillbaks till pizzerian för revansch.

Han letade fram ägaren och förklarade med sin rangliga engelska att deras pizza förstört halva hans resa. Ägaren var självklart ledsen, han kunde inte förstå hur hans mat kunde göra någon sjuk. Han ursäktade, och bjöd Roger på ännu en gratis pizza. Roger var inte riktigt nöjd, men gratis mat säger man aldrig nej till. Vilket Roger kanske borde ha gjort denna gång...

Dagen efteråt var han nämligen sjuk igen. Diarré. Kräkningar. Illamående.

Under sin två veckor långa vistelse på Kreta var Roger frisk hela tre dagar.

1 kommentar:

Linnea sa...

Men smart kille! Varför äta där en gång till?